Asiakaspalvelu 020 728 0550

Suomen Putkiremontti

Muita artikkeleita

Vesivahinkojen määrä kasvaa vuosi vuodelta

Suomen Vesitekniikka – 03.04.2018

Suomessa havaitaan keskimäärin noin 100 uutta vesivahinkoa päivässä. Tämä tarkoittaa uutta vuotoa noin 15 minuutin välein.

Rakennusten putkistot listan kärkipäässä

Suomi on hyvä maa asua, mutta erilaisille vesiputkille lämpötilojen vaihtelut sekä putkiston luonnollinen kuluminen aiheuttavat rikkoutumisia sekä suuren määrän vesivahinkoja vuosittain. Monesti putkien kunnon selvittämisellä voitaisiin välttää suuri osa tapahtuvista vahingoista.

Viemäriputkisto

Monesti kuvitellaan, että viemäriputkiston kunnostaminen tai uusiminen olisi erittäin työläs ja vaivalloinen toimenpide. Näin ei kuitenkaan ole, sillä uuden ja nykyaikaisen sukitusmenetelmän avulla rakenteita ei tarvitse purkaa. Viemäriputken uusi sisäpinta asennetaan nopeimmillaan jopa kolmessa päivässä.

Kylmä ja lämmin käyttövesiputkisto

Käyttövesiputkisto on ylivoimaisesti suurin riskitekijä yli 25 vuotta vanhan kiinteistön tai talon putkistossa. Pientalon kohdalla asennustyö on mahdollista tehdä jopa yhdessä päivässä, sillä uudet käyttövesiputket voidaan asennuttaa pintavetona rakenteisiin koskematta.

Lämmitysverkosto

Lämmitysverkostolla puolestaan tarkoitetaan niitä putkia ja pattereita, joiden avulla lämmitetään kiinteistön sisätiloja. Monesti rakenteissa kulkevat putket ovat katseilta piilossa, joten niiden huono kunto sekä rikkoutumisriski jää usein huomaamatta. Finanssialan Keskusliiton tekemän vuotoselvityksen mukaan yli 33% vesivahinkovuodoista tapahtuu rakenteiden sisällä.

Tiedätkö, missä kunnossa oman talosi putket ovat?