Asiakaspalvelu 020 728 0550

Suomen Putkiremontti

Usein kysytyt kysymykset

Suomessa kirjataan vuosittain noin 36 000 vesivahinkoa. Vesivahinkojen määrä nousee joka vuosi, sillä omakotitalojen putkiston sekä viemäristön käyttöikä lähenee loppuaan. Suomalaiset omakotitalot ovat keskimäärin noin 40 vuotta vanhoja – niissä olevan kupari- ja rautaputkiston käyttöikä on kuitenkin vain noin 25 vuotta. Päivittäin vesivahinko todetaan noin sadassa suomalaisessa kiinteistössä.

Vesiputkiston rikkoutumisesta voi aiheutua jopa kymmenien tuhansien eurojen vahingot. Vakuutus ei korvaa vahingon aiheuttajaa, ainoastaan osan vahingosta aiheutuneista kuluista. Jos vahinko todetaan sattuneeksi vähitellen tapahtuneen kulumisen tai syöpymisen seurauksena, tai jos kyseessä on ollut rakennusvirhe, saattaa vahinko jäädä kokonaan korvauspiirin ulkopuolelle.

Putkiremontin hinta vaihtelee aina kohteen mukaan. Hintaan vaikuttavat muun muassa seuraavat tekijät:

  • – Talon pinta-ala
  • – Materiaali: puutalo vai kivitalo
  • – Väliseinien lukumäärä ja rakenne
  • – Tehdäänkö käyttövesi-, lämpöverkko- vai viemäriremontti
  • – vesipisteiden välimatkat eli kuinka paljon putkea vedetään

Putkiremontti on kuitenkin aina halvempi toteuttaa ennaltaehkäisevästi kuin vesivahingon yhteydessä. Voit lukea lisää aiheesta putkiremontti hinta – sivulta

Putkiston vanhetessa vesivahinkojen riski kasvaa, sillä putkistoon kohdistuu rasitusta ja kulumia. Myös tietämättömyys mahdollisista vanhoista putkitöistä sekä putkiston kunnosta lisäävät vahingon riskiä. Ennaltaehkäisevästi tehdyn putkiremontin etuja ovat muun muassa vesivahingolta välttyminen, vakuutusmaksujen pieneneminen, vakuutuskorvausten palautuminen täysimääräisiksi, juomaveden laadun paraneminen, kiinteistön arvon säilyminen sekä huoleton ja turvallinen asuminen.

Putkiston turvallinen tekninen käyttöikä on noin 25 vuotta. Tämän jälkeen putkiston riski hajoamiselle kasvaa vauhdikkaasti, joten putkiremontti kannattaa hyvissä ajoin ennen putkiston liiallista vanhenemista. Putkiremontin ajankohtaa ei voida kuitenkaan määritellä pelkästään putkien iän perusteella, sillä niiden käyttöikään vaikuttavat myös käytetyt materiaalit, liitokset, asennustavat, lämpötilavaihtelut sekä aiemmin tehdyt huoltotoimenpiteet. Tilaa maksuton kartoituskäynti ja asiantuntijamme kertoo tarkemmin juuri sinun kiinteistön putkiston kunnosta ja riskeistä.

Kyllä voit. Vuonna 2024 kotitalousvähennystä voi hyödyntää työnosuudesta 40%, aina 2 250 euroon asti per henkilö ja 4 500 euroon asti samassa taloudessa asuvia puolisoita kohden.

Voit lukea kotitalousvähennyksestä tarkemmin seuraavilta sivuilta:

Kotitalousvähennyksen lomake
Vero.fi kotitalousvähennys
veronmaksajat.fi/kotitalousvahennys

Putkiremontit onnistuvat mainiosti myös talvella. Mikäli kyseessä on lämpöverkkoremontti, tuomme käyttöösi väliaikaiset sähköpatterit, jotka pitävät omakotitalosi lämpimänä remontin ajan.

Käyttövesiremontin kesto on tyypillisesti 1-3 päivää. Lämpöverkkoremontti on hieman laajempi ja kestää 2-5 päivää. Viemäriremontti kestää puolestaan 3-5 päivää. Kaikki remontit tehdään yhtäjaksoisesti, joka takaa aina pitävän aikataulun.

Lämpöverkkoremontissa ja viemäriremontissa ei tarvitse katkaista vettä ollenkaan. Käyttövesiremontissa vedet ovat poikki keskimäärin ainoastaan muutaman tunnin.

Mikään omakotitalon putkiremonteista ei vaadi erillisiä asumisjärjestelyitä. Voit siis olla koko remontin ajan kotonasi.

Kyllä. Teemme remontit aina avaimet käteen –periaatteella – suunnittelusta loppusiivoukseen. Porausvaiheessakin pidämme aina imuria matkassa mukana, jolloin sotku itse remontinkin aikana on erittäin vähäistä.

Teemme työt omalla porukallamme. Kaikki asentajamme ovat Uponorin valtuuttamia ja kouluttamia LVI-asentajia.

Uusi pintaan vedetty putkisto näyttää hyvältä ja lisäksi vaimentaa tehokkaasti veden virtauksesta aihetuvat äänet sekä patterista toiseen johtuvan äänen.

Pintaan vedetty putkisto