Asiakaspalvelu 020 728 0550

Suomen Putkiremontti

Muita artikkeleita

Miten omakotitalon putkiremontti vaikuttaa asumiseen?

Suomen Vesitekniikka – 05.02.2018

Näyttäisi siltä, että putkiremontista on tullut viime vuosien aikana aikamoinen mörkö. Jo pelkän ”putkiremontti”-sanan kuuleminen tuntuu nostavan monilla niskakarvat pystyyn. Syy tähän putkiremonttipelkoon piilee luultavasti kerrostaloasukkaiden kauhukertomuksissa venyvistä remonteista ja evakkoasumisesta. Omakotitalon putkiremontti on kuitenkin toista maata. Osaavissa käsissä omakotitalon putkiremontti sujuu vaivatta ja on ohi muutamassa päivässä.

Omakotitalon putkiremontti ja asuminen

Omakotitalon putkiremontti on oikein tehtynä vaivaton

Omakotitalon putkiremontti on alan ammattilaisen käsittelyssä lyhytkestoinen ja siisti muutaman päivän spurtti. Heti alkuun on kuitenkin syytä painokkaasti huomauttaa, että putkiremontti voi olla vaivaton vain silloin, kun se tehdään suunnitelmallisesti ja ennakoiden. Vesivahinkokohteessa putkiremontti on aina oma lukunsa, silloin siihen uppoaa moninkertainen määrä aikaa, vaivaa ja rahaa. Omakotitalon vesivahingosta ja oikeasta hetkestä tehdä putkiremontti kannattaa lukea lisää aiemmasta blogikirjoituksestamme.

Kodin pitää olla koti myös putkiremontin aikana

Omakotitalon putkiremontin kesto ei ole mitenkään verrattavissa kerrostalon vastaavaan remonttiin. Esimerkiksi meidän toteuttamana putkiremontin kesto on arviolta 1–5 päivää eli puhutaan siis arkiviikon sisään mahtuvasta projektista. Lyhyen kokonaiskeston lisäksi omakotitaloasujan mieltä lämmittää tieto siitä, että käyttövesi on koko remontin aikana pois päältä vain muutaman tunnin ja lämmityskin enimmillään päivän verran.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että remontti ei juurikaan vaikuta talossa asumiseen eikä sijaisasunnolle ole tarvetta. Itse asiassa me Suomen Vesitekniikalla varta vasten toivomme, että asukkaat jäisivät kotiinsa koko remontin ajaksi. Kun talon asukas on koko remontin ajan paikalla, pystyy hän paljon paremmin olemaan mukana remonttiin liittyvässä päätöksenteossa ja sitä kautta vaikuttamaan myös lopputulokseen.

Koska lämmötkin ovat katki vain hyvin vähän aikaa, voidaan omakotitalon putkiremontti tehdä ihan hyvin myös helmikuun paukkupakkasilla. Tällöin lämmitystä on hyvä kuitenkin hieman vahvistaa sähköpattereiden avulla.

Sujuva putkiremontti lähtee oikeasta urakoitsijavalinnasta

Omakotitaloasukkaan rooli putkiremontin etenemisessä on loppujen lopuksi melko pieni. Asukas voi toki vaikuttaa remontin sujuvuuteen jonkin verran valmistelemalla paikat remonttia varten. Käytännössä kalusteet voidaan siirtää pois vesireitityksen tieltä ja vesipisteiden sekä pattereiden edestä. Asuntoa tai kalusteita ei tarvitse kuitenkaan erikseen ruveta suojaamaan, sillä oikein tehtynä putkiremontista ei leviä pölyä tai roskaa asuntoon juuri ollenkaan.

Tällaiset pienet valmistelut ilahduttavat kyllä urakoitsijaa, mutta suurin vaikutus remontin sujuvuuteen on lopulta sillä, kuka putkiremontin tekee. Paras tapa varmistaa sujuva omakotitalon putkiremontti onkin valita remontin tekijäksi sellainen urakoitsija, jonka palvelupakettiin kuuluu koko remonttiprosessi aina suunnittelusta lopputarkastukseen. Tällöin viesti kulkee saman firman sisällä koko remontin ajan ja omakotitalon omistajan ei tarvitse itse huolehtia yhtään ylimääräistä.

Putkiremontti omakotitalossa ja asuminen

Lisäksi kannattaa pitää huoli siitä, että putkiremontin toteuttaa nimenomaan putkiremonttiin erikoistunut yritys. Erikoistumisen kautta putkiremontin kestosta pystytään höyläämään kaikki ylimääräiset päivät ja tunnit pois. Esimerkiksi meillä Suomen Vesitekniikalla on pystytty vuosien saatossa kerrytettyjen tuhansien putkiremonttien kokemuksella hiomaan remonttikonsepti niin sujuvaksi, että putkiremontin kesto on tipahtanut parista viikosta jopa alle viikkoon. Tämä ei ole suinkaan tullut helpolla, vaan on pitkäjänteisen ja järjestelmällisen kehitystyön tulos.

Näitä ohjeita noudattamalla varmistat, että omakotitalosi putkiremontti sujuu ongelmitta ja lopputulos on laadukas.

Valitse sujuva putkiremontti – selvitä omakotitalosi putkiston kunto ajoissa. Tilaa Suomen Vesitekniikan maksuton putkiston kuntokartoitus täältä.