Asiakaspalvelu 020 728 0550

Suomen Putkiremontti

Muita artikkeleita

Putkien sukitus - viemärisaneeraus

Suomen Vesitekniikka – 28.04.2017

Putkien sukitus on laadukas, nopea sekä edullinen tapa tehdä linjasaneeraus. Nykyaikainen ja moderni sukitus tehdään rakenteita purkamatta jopa kolmessa päivässä. Remontti aloitetaan viemärin kuvaamisella, jonka avulla voidaan luotettavasti arvioida remontin tarve.

Putkien sukitus tehdään nykyaikaisesti

Viemäriputkiston vuoto on aina vakava asia, joten merkkien seuraamisessa on syytä olla tarkkana. Viemärivuodon aiheuttamat vauriot ovat hankalia sekä kalliita korjata ja lisäksi vuoto on aina riski myös talon ja sen asukkaiden terveydelle.

Putkien sukitus – viemärisaneeraus

Putkien sukitus kannattaa tehdä ennen putkivuotoa

Olemme koonneet tähän yleisiä havaintoja, joita todetaan putkivuodon yhteydessä. Varmoja merkkejä putkivuodosta ovat muun muassa, viemärin hajun esiintyminen, värimuutokset rakenteissa, kostunut rakennuksen rakenne, rappauksen tai maalin irtoaminen, kalkin esiintyminen betoni- ja tiilipinnoilla, maalien irtoaminen rakenteesta, parkettien irtoaminen ja turpoaminen, huoneilman ummehtuminen ja kostuminen sekä liimattujen mattojen saumojen irtoaminen.

Vakuutuskorvaukset viemärivuodoista usein pieniä

Laajakaan kotivakuutus ei yleensä korvaa vesivahinkoja, joiden voidaan katsoa johtuneen yleisestä kulumisesta. Viemäriputkistojen kulumisesta tehdään ikävähennyksiä, joiden seurauksena korvaussummat remontoimattomissa taloissa jäävät joka tapauksessa hyvin pieniksi.

Usein viemärivuoto jaa huomaamatta

Talon rakenteiden sisällä kulkevien viemäriputkien kuntoa on yleensä hankala seurata, joten vuotoja ei välttämättä huomata ennen kuin ne ovat muhineet rakenteissa jo kauan. LVI-ammattilaisen tekemä kuntokartoitus sekä viemäriverkoston kuvaus ovat parhaita tapoja selvittää viemäriputkiston kunto ajoissa.