Asiakaspalvelu 020 728 0550

Suomen Putkiremontti

Muita artikkeleita

Omakotitalon putkiremontti ja asuminen – voidaanko tehdä samaan aikaan?

Suomen Vesitekniikka – 04.12.2019

Lyhyt vastaus: Kyllä tai miksipä ei. Omakotitaloissa putkiremontti tehdään nopeimmillaan yhden päivän aikana eikä se vaikuta juurikaan asumiseen.

Oikein tehtynä sujuva ja nopea toimenpide

"Putkiremontti" –sanalla on oma ja ainutlaatuinen merkitys, joka juontaa juurensa kerrostaloasukkaiden kertomuksiin jopa 18 kuukauden mittaisista urakoista. Kun ammattilaiset päästetään työstämään pienempiä kohteita, ei putkiremontissa kauaa nokka tuhise. Tiesitkö, että keskimääräinen kesto vaihtelee 1-5 päivän välillä, riippuen siitä mitä uusitaan. Tärkeimpiä asioita ovat suunnitelmallisuus ja ennakointi.

Asuminen lähestulkoon normaalia

Kerrostalot sekä omakotitalot eroavat toisistaan etenkin siinä mielessä, että omakotitaloissa asennukset tehdään monesti pinnalle. Vaikka kyseessä olisikin suurempi remontti, selvitään urakasta monesti yhden arkiviikon mittaisella jaksolla. Käyttövesikatko on lyhyt, tyypillisesti muutaman tunnin.

Mitä tämä sitten tarkoittaa käytännössä? Voit unohtaa sijaisasunnot tai useiden päivien, viikkojen tai jopa kuukausien käyttökatkot. Omakotitalon putkiremontti ei vaikuta juurikaan asumiseen – ei edes silloin, kun kyseessä on helmikuun paukkupakkaset. Pienen hetken korvaava lämmitys voidaan toteuttaa esimerkiksi sähköpattereiden avulla.

Yhtäjaksoinen tekeminen takaa onnistumisen

Paras kokonaisuus muodostuu, kun yksi yritys hoitaa kaiken alusta loppuun saakka. Tällainen ns. "avaimet käteen" –ratkaisu on asiakkaalle helppo ja huoleton tapa pienentää tuntuvasti myös vakuutusmaksuja. Kyllä, myös vakuutusyhtiöt tunnistavat uudistetun vesitekniikan arvon.

Valitse sujuva putkiremontti – selvitä omakotitalosi putkiston kunto ajoissa. Tilaa Suomen Vesitekniikan maksuton putkiston kuntokartoitus täältä.