Asiakaspalvelu 020 728 0550

Suomen Putkiremontti

Muita artikkeleita

Linjasaneeraus

Suomen Vesitekniikka – 24.05.2017

Linjasaneeraus eli putkiremontti tehdään omakotitaloihin ja kiinteistöihin käyttövesi-, lämpöverkko-, ja viemäriputkien rikkoutumisen tai vanhan käyttöiän sekä vesivahingon ennaltaehkäisemisen vuoksi. Remontissa vanhat putket uusitaan tai kunnostetaan.

Linjasaneerauksen ajankohta

Yleisesti saneeraus tulee ajankohtaiseksi kiinteistön ollessa 20-25 vuoden iässä, jotta vältetään turhat putkien rikkoontumiset ja vahingot. Tässä kirjoituksessa käsittelemme yleisesti putkiremontin tarpeellisuutta sekä etenemisestä.

Linjasaneeraus

Linajasaneerauksen eteneminen

Saneeraus aloitetaan putkiston nykytilan kuntokartoituksella, jonka jälkeen voidaan määritellä korjaustarpeet, suunnitelmat sekä ajankohdat putkiston uudistukselle. Linjasaneerauksen valmistelut tehdään huolellisesti ja tarkasti, jonka jälkeen aloitetaan itse putkiremontin toteutus ja työt. Putkiremontti ja siihen liittyvät työt eivät välttämättä häiritse lainkaan asumista, sillä kohteen siisteydestä huolehditaan jatkuvasti.

Linjasaneeraus säilyttää kiinteistön arvon

Koska käyttövesi-, lämpöverkko-, sekä viemäriputkien käyttöikä on rajallinen, on putkien remontointi rakennuksissa ja kiinteistöissä pakollista ennemmin tai myöhemmin. Vanha ja kulunut putkisto saattaa aiheuttaa harmia varsinkin silloin, jos putkistossa tapahtuu vuoto. Vuoto putkistossa saattaa aiheuttaa monta kuukautta kestävän remontin, jossa rakenteita joudutaan purkamaan ja kuivattamaan. Nämä kulut ja vaivat pystytään välttämään kokonaan, jos remontti päätetään tehdä ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä. Saneerauksen tekeminen hallitusti ajoissa on aina parempi vaihtoehto kuin jäädä odottamaan vesivahinkoa. Hyvin suunniteltu ja laadukkaan tekijän kanssa toteutettu putkiremontti pienentää vakuutusmaksuja, parantaa juomaveden laatua sekä takaa turvallisen ja huolettoman asumisen myös jatkossa.