Asiakaspalvelu 020 728 0550

Suomen Putkiremontti

Muita artikkeleita

Mistä koostuu omakotitalon putkiremontin hinta?

Suomen Vesitekniikka – 05.11.2018

Omakotitalon putkiremontin hinta tuntuu olevan kuuma puheenaihe niin kahvipöytäkeskusteluissa kuin internetin keskustelupalstoillakin. Keskustelun lomassa putkiremonttia suunnittelevat yrittävät selvittää tulevan remonttinsa hintaa ja putkiremontin jo toteuttaneet vertailevat laskujensa suuruutta/pienuutta. Tässä blogiartikkelissa kerromme mitkä asiat vaikuttavat omakotitalon putkiremontin hintaan.

Putkiremontin hinta

Hinta määräytyy talokohtaisesti

Jos olet päätynyt tämän blogiartikkelin pariin siinä toivossa, että löytäisit suoraan tarkan hinta-arvion tulevalle putkiremontillesi, ikävä tuottaa pettymys. Omakotitalon putkiremontin hinta määräytyy nimittäin aina talokohtaisesti, eikä putkiremontille voi sen vuoksi lätkäistä mitään yleispätevää ja tarkkaa hintalappua. Esimerkiksi Suomen Vesitekniikan tekemien omakotitalon putkiremonttien hintahaitari ulottuu n. 5 000 eurosta aina n. 30 000 euroon asti.

Omakotitalon putkiremontin hintaan vaikuttaa yksiselitteisesti remontin laajuus; mitä enemmän tehdään, sitä enemmän remontille tulee myös hintaa. Lähtökohtaisesti laajuuteen vaikuttaa tietenkin remontin muoto (tehdäänkö pelkkä käyttövesiremontti vai myös viemäri- ja energiaremontti). Jos puhutaan pelkästä käyttövesiremontista, niin työn laajuuteen vaikuttavat mm.

 • Talon koko
  (mitä enemmän neliöitä, sitä enemmän remontissa on työtä)

 • Kerrosten määrä
  (lattian läpivienneistä tulee aina lisätyötä)

 • Seinämateriaalit
  (betoniseinä tarkoittaa yleensä enemmän töitä puiseen verrattuna)

 • Vesipisteiden ja pattereiden määrä
  (jokaiselle vesipisteelle ja patterille pitää tehdä omat vientinsä)

 • Suunnittelu
  (tarvittavat piirustukset ja kuvat vaihtelevat talokohtaisesti)

 • Muut remontin yhteydessä tehtävät toimenpiteet
  (esim. kalusteiden paikkojen vaihtaminen, viemäripisteiden muuttaminen jne.)

Ammattilainen tekee tarkan kustannusarvion

Ainut tapa määrittää tarkka hinta omakotitalon putkiremontille on kutsua ammattilainen paikalle tekemään arvioinnin. Kokenut ammattilainen pystyy määrittelemään putkiremontilleremontille tarkan hinnan talokohtaisen suunnitelman ja kustannusarvion avulla. Tässä kohtaa mitataan myös remontin tekijän ammattitaitoa: ainoastaan huolella ja hyvin tehdyt suunnitelmat todella pitävät kutinsa.

Omakotitalon omistajan kannattaakin ennen putkiremonttia tehdä hieman taustaselvityksiä, jotta vältytään ikäviltä virhearvioilta. Omistajan kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota siihen, että miten paljon remonttifirmalla on kokemusta nimenomaan putkiremonteista, sillä vain murto-osa vesipuolen töitä tekevistä yrityksistä on erikoistunut putkiremontteihin. Jos yrityksellä ei ole vankkaa kokemusta putkiremonttien tekemisestä, on myös todellisten kustannusten arviointi hankalaa.

Yllättäviä kuluja kannattaa suitsia myös sopimusten avulla. Esimerkiksi me Suomen Vesitekniikalla olemme päätyneet siihen tulokseen, että paras vakuus meidän vahvasta tietotaidostamme on jo ennen remonttia sovittu kiinteä hinta. Me pystymme tekemään niin tarkat kustannusarviot, että hinta voidaan kirjata suoraan sopimukseen. Kun hinnan suhteen on mustaa valkoisella, tietää asiakas tarkalleen mitä remontti tulee maksamaan eikä asian kanssa pähkäillessä tarvitse menettää yöuniaan.

Älä anna vesivahingon nostaa remontin hintaa pilviin

Putki ja viemäriremontin hinta

Talon omistaja ei voi siis varsinaisesti vaikuttaa putkiremontin hintaan siinä vaiheessa, kun remontti on tekeillä. Mutta on olemassa yksi hyvin tärkeä asia, jolla voidaan varmistaa, että remontin hinta ei pääse karkaamaan käsistä. Kyseessä on tietenkin ennakointi ja putkiremontin tekeminen ennen kuin vesivahinko pääsee yllättämään. Jos putkiremontti nimittäin joudutaan tekemään vesivahingon lomassa ja kiireessä, nousevat kustannukset väistämättä merkittävästi suunnitelmallista putkiremonttia korkeammiksi. Ennakoimalla siis säästää pitkän pennin tässäkin kohtaa.

Putkiremontin hintaa mietittäessä kannattaa myös huomioida kotitalousvähennys. Kotitalousvähennyksen etu on varsinkin putkiremontissa merkittävä, sillä työn osuus on suuri osa putkiremontti hintaa.

Selvitä omakotitalosi putkiston kunto ajoissa – ennen kuin sattuu mitään! Tilaa Suomen Vesitekniikan maksuton putkiston kuntokartoitus kätevästi verkkolomakkeella.